صعود استاد و پرستار مرکز قلب تهران به قله دماوند
۱۳ تیر ۱۴۰۴، همزمان با روز ملی دماوند، تیمی متشکل از دکتر اردشیر شیخ آزادی، استاد پزشکی قانونی و مسئول فنی مرکز قلب و نوید سیفالدینی، پرستار بخش پست سی سی یو چهار، مسیر جبهه جنوبی قله دماوند را پیمودند. این سفر، دومین صعود موفق نوید سیفالدینی و دهمین صعود موفق دکتر شیخ آزادی به بلندترین قله ایران بود.

به گزارش روابط عمومی مرکز قلب تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر شیخ آزادی در گفتگو با روابط عمومی مرکز قلب تهران گفت: دماوند، با ارتفاع ۵۶۱۰ متر، نماد استقامت، مقاومت و زیباییهای طبیعی کشور عزیزمان ایران است. مناظر زیبا چون یخچالهای طبیعی، دامنههای سرسبز و چشماندازهای خیرهکننده، این کوه را به یکی از محبوبترین مقاصد کوهنوردان داخلی و خارجی تبدیل کرده است لذا روز ملی دماوند، فرصت مغتنمی برای گرامیداشت این میراث طبیعی و فرهنگی و تشویق نسلهای نو به حفاظت از زیستبوم و فرهنگ کوهنوردی کشور است.
وی در ادامه گفت: هر قدم در این مسیر، گامی به سوی شناخت بهتر خود و طبیعت است.
این قله، همواره به عنوان نماد استحکام و هویت ملّی، جایگاه ویژه ای در قلب مردم و تاریخ ایران دارد بطوریکه در شاهنامه فردوسی، دماوند به عنوان نماد میهندوستی، استقامت و هویت ملی ایرانیان ذکر شده است و جایگاهی بسیار رفیع و نمادین پیدا کرده است.
دماوند همواره نقش مهمی در حفظ و ترویج باورهای ملّی و فرهنگی ایرانیان داشته و هنوز هم در فرهنگ و ادبیات ایرانی جایگاه ویژهای دارد .
وی ضمن قدردانی از همراهی نوید سیف الدینی پرستار جوان مرکز قلب، اظهار داشت: این صعود، فرصت دیگری بود برای نشان دادن عشق بیپایان به طبیعت و ترویج فرهنگ کوهنوردی و حفاظت از محیطزیست که نمونهای از تلاش، انگیزه و روحیه جوانان کشور است که در کنار انتقال تجارب امثال بنده که می تواند به تداوم و گسترش فعالیت های کوهنوردی حرفه ای کارکنان این مرکز و تشویق مردم به ورزش و پیشگیری از بیماری های مختلف کمک کند.
دکتر شیخ آزادی، صعود به کلیمانجارو در کشور تانزانیا، بلندترین قله قاره آفریقا و قله البروس در کشور روسیه و بسیاری از قلل و ارتفاعات کشورمان را در کارنامه خود دارد.
وی در پایان با ابراز نگرانی درباره وضعیت حفاظت از دماوند، بر اهمیّت مقابله با چالشهای موجود مانند تغییرات اقلیمی، برداشت بیرویه مواد معدنی، زبالهگذاری و بی توجهی برخی کوهنوردان به حفاظت از محیط زیست تأکید کرد و گفت: حفاظت از این میراث طبیعی و فرهنگی مسئولیت تمامی افراد و مسئولان است، چرا که در صورت رسیدگی مناسب ظرفیت بی نظیری برای جلب توریست و درآمدزایی خواهد داشت و در صورت بی توجهی، این جاذبه زیبای طبیعی، در معرض آسیب های غیرقابل جبران و خطر قرار می گیرد.
ارسال نظر