دکتر حسن آقاجانی رئیس یازدهمین کنگره سالیانه مرکز قلب اهم مباحث مطروحه در این رویداد علمی را بیان کرد
دبیران علمی و اجرائی این نشست علمی هم نظرات خود را پیرامون این کنگره بیان کردند.
به گزارش روابط عمومی مرکز قلب تهران، همزمان با برگزاری یازدهمین کنگره سالیانه مرکز قلب تهران در تاریخهای 29 لغایت 31 فروردین دکتر حسن آقاجانی رئیس ، دکتر طاهره داورپسند دبیر علمی و دکتر کاوه حسینی دبیر اجرائی این کنگره در مصاحبه ای نظرات خود را پیرامون اهمیت این نشست علمی بیان کردند.
دکتر حسن آقاجانی رئیس یازدهمین کنگره سالیانه مرکز قلب و رئیس گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی تهران در ارتباط با این نشست 3 روزه گفت:
در این کنگره ۳ روزه که اساتید و متخصصین و فوق تخصصهای رشتههای قلبی، جراحان و پرستاران و گروه های هدف از ایران و کشورهای آمریکا، اسپانیا، انگلستان، آلمان و دیگر کشورها حضور داشتند و جمعیتی بالغ بر یک هزار نفر شرکت کننده به اهم مطالب علمی و آخرین دستاوردهای حوزه قلب وعروق پرداختند بهره مند خواهند شد، ما در پیش از ۵ سالن با حضور70 عنوان سخنرانی آخرین یافتههای علمی را به سمع و نظر حاضرین رساندیم.
دکتر آقاجانی در پاسخ به این سوال که اهم مباحث مطروحه در این رویکرد علمی چیست گفت: مباحثی چون پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی، تاثیر کوید بر قلب، موضوع فشار خون، تازههای قلب و کارهای جدیدی که در حوزه درمان انجام یافته، عملهای جدید به روش بسته و غیر تهاجمی که نصب دریچههای میترال و تریکوسپید انجام میشود و این ها عنوان کارهای نوینی است که در منطقه بینظیر بوده وهمچنین تجربیات جدید اساتید مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است.
رئیس گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به تعداد پنلهای این نشست گفت: تعداد ۳۰ پنل با 70سخنران در یک سالن اصلی و ۴ سالن اقماری آخرین یافتهها و دستاوردها و مطالب خود را ارائه نمودند.
وی با بیان این که در زمان گسترش کووید فقط ۱۵ درصد مرگ و میرها توسط این ویروس صورت میپذیرفت درحالیکه اکثر مرگ و میرها به دلیل عدم توجه به ریسک فاکتورهایی است که بیماریها و مرگ و میر حاصل از بیماری های قلبی را باعث میشوند.
دکتر آقاجانی آموزش دستیاران و دانشجویان رشتههای قلبی را یکی از مهم ترین مسائل در حوزه آموزش بیان کرد و آموزش روشهای نوین جراحیهای بسته و نصب دریچهها در مرکز قلب را یکی از قابلیتهای مهم این مرکز آموزشی دانست وی گفت: علیرغم تحریمهای موجود و مشکلات عدیدهای که در این زمینه گریبانگیر کشور شده، ولی بحمدالله کشور و این مرکزدرمانی، در لبههای دانش علمی قلب و عروق در زمینههای درمانی، آموزشی و پژوهشی در حال حرکت است و با عنایت خداوند و تلاش همکارانم در این رشته توفیقات بزرگی را به دست آوردیم.
ایشان در خصوص آموزش متخصص و فوق تخصص رشتههای قلبی برای فراگیران خارجی هم گفت: امروزه ما در این مرکز مشغول پرورش وآموزش سالیانه ۱۵ متخصص و فوق تخصص خارجی هستیم که از افتخارات کشور و این مرکز محسوب میشود.
دکتر آقاجانی مهاجرت نخبگان اندیشمندان و کادر پزشکی را یکی از دغدغههای اصلی خود عنوان کرد و گفت مسئولین و اندیشمندان در سطح کلان جامعه باید علل و عوامل این مهاجرت را بررسی و از خروج این سرمایههای علمی با برنامهریزی دقیق ممانعت به عمل آورند و با چاره اندیشی کشور را از این معضل بزرگ نجات دهند.
این استاد قلب و عروق در زمینه پیشگیری از بیماریهای قلبی گفت : افراد ۲۰ سال به بالا باید وضعیت قلب و کنترل فشار خون چربی و قند و ریسک فاکتورها را به صورت جدی مد نظر قرار دهند و افراد ۴۰ سال به بالا هم بایستی با مراجعه منظم به مراکز قلبی تحت ارزیابیهای معین قرار بگیرند، ایشان استفاده از نرمافزارهای پیشگیری را که توسط مرکز قلب تهران تهیه و به صورت آنلاین فرد را مورد بررسی قرار میدهد توصیه کرد.
دکتر طاهره داور پسند متخصص قلب و عروق و فوق تخصص اکو کاردیوگرافی و دبیر علمی این کنگره هم در مصاحبه کوتاهی به اهمیت ریسک فاکتورها در بروز و شیوع بیماریهای قلبی عروقی اشاره کرد وی گفت: در راس عوامل خطر بیماریهای قلبی باید توجه ویژهای به فشار خون، دیابت، چاقی و مصرف سیگار و عوامل دیگری مثل استرس و سوء مصرف تغذیه را مد نظر قرار داد، وی کنگره سالیانه مرکز قلب را یکی از رویدادهای بزرگ علمی در حوزه قلب و عروق دانست که همه ساله مورد استقبال جمع کثیری از متخصصین و فوق تخصصهای این رشته و رشتههای مرتبط قرار میگیرد، ایشان ابراز امیدواری کرد تا این نشست های علمی در انتقال تجربیات و به روز رسانی آخرین یافته های علمی برای شرکت کنندگان مثمر ثمر باشد.
دکتر کاوه حسینی متخصص قلب و عروق و دبیر اجرایی یازدهمین کنگره سالیانه مرکز قلب، نحوه برگزاری و استقبال شرکت کنندگان را کم نظیر عنوان کرد و در این گفتگو ضمن توجه به ریسک فاکتورها گفت : بررسی چالشهای تشخیصی و درمانی بیماریهای قلبی همچنین بررسی مبانی ژنتیکی که با بیماریهای قلبی ارتباط دارند، اهمیت شایانی دارد وی ادامه داد: درمانهای دارویی جدیدی که در کنترل ریسک فاکتورها موثرند از مباحثی است که در این نشست مورد توجه قرار میگیرد،ایشان به روشهای نوین درمانهایی که با نصب دیوایسها انجام میشوند نیز اشاره کرد.
ایشان اضافه کرد برای اولین بار در این کنگره از حضور یکصد دانشجو برای شرکت در کنگره دانشجویی دعوت شده که در بحث آموزش به نسلهای بعدی برای تربیت متخصصین قلب و عروق اهمیت شایانی دارد.
ارسال به دوستان