نصب دریچه خاص برای اولین بار در مرکز قلب تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران
استاد دکتر زینعلی و تیم داخلی قلب اقدام به نصب این دریچه برای اولین بار و بدون عمل جراحی قلب باز نمودند.
به گزارش روابط عمومی مرکز قلب تهران، روز شنبه 27 خرداد 1402 کت لب مرکز قلب تهران شاهد نصب این دریچه برای اولین بار بود. دکتر علی محمد حاجی زینعلی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص اینترونشنال کاردیولوژی در مصاحبه ای با روابط عمومی مرکز قلب گفت:
- بسم الله الرحمن الرحیم در خدمت استاد دکتر زینعلی از اساتید اینترونشن مرکز قلب تهران هستیم پیرو کارهای نوینی که از طریق اینترونشن در مرکز قلب تهران انجام می شود امروز شاهد خدمت جدیدی در دانشگاه علوم پزشکی تهران در مرکز قلب بودیم. سوالم از استاد زینعلی این است که در ارتباط با این کار جدید نصب دریچه ای که انجام شد توضیحاتی بفرمایید.
با سلام و تشکر از روابط عمومی که اخبار را به خوبی منعکس میکند، ما پیرو کارهایی که بر روی دریچه در مرکز قلب برای اولین بار در ایران شروع کردیم، از سال ۲۰۱۰ با دریچه آئورت شروع کردیم، که بعد سایر دانشگاه ها و مراکز به تبع ما انجام دادند و بعد وارد فاز دریچه در دریچه شدیم، که باز اخبارش را سال پیش گفتیم که در مریض هایی که غیر قابل عمل هستند ما دریچه ای در دریچه دیگر میگذاشتیم. امروز ما برای بیمارانی که دریچه تری کاسپید (دریچه سه لتی) آنها در طرف راست خراب است و هیچ امکان عمل جراحی باز دیگری ندارند، مثل این مریض که دو بار سینه اش باز شده و عمل شده و الان به علت نارسایی دریچه تری کاسپید شکمش آب آورده و پاهایش ورم کرده و امکان جراحی ندارد، این عمل را انجام می دهیم. از یک سال پیش ما باز برای اولین بار در کشور این طراحی را کردیم که دریچه ای به اسم "تریک والو"، که مخصوص دریچه تری کاسپید است، یکی در ورید اجوف فوقانی و یکی در ورید اجوف تحتانی قرار میگیرد، که کار آن دریچه تری کاسپید را انجام می دهد. در واقع مریض هایی که نارسایی دریچه تری کاسپید یا سه لتی طرف راست را دارند و هیچ آپشن جراحی ندارند، با این دو دریچه ای که بالا و پایین قرار گرفته می شود، به خوبی کنترل میشود. ما امروز برای اولین بار در مرکز قلب و دانشگاه علوم پزشکی تهران با تدارکاتی که از ۶ ماه پیش در کشور دیده بودیم، شامل طراحی در داخل و ساخت در خارج از کشور برای مریض خاص آماده شد و خوشبختانه با موفقیت امروز این عمل را انجام دادیم.
- استاد فراوانی این بیماری چقدر است یعنی ممکن است که این کار به تدریج هرچند ماه یک بار انجام شود و از جهت هزینه بیماران ما چطور می توانند این هزینه را تامین کنند؟
از نظر فراوانی که مریض های نارسایی دریچه ای که خوب خیلی هستند در سیستم چپ که آئورت و میترال بود ما مشکل را حل کردیم، الان در سیستم راست واقعاً مریض های زیادی هستند که تجربه می گفت این ها را درمان دارویی کنند و کار دیگری نمی توانیم انجام دهیم تا عمرشان تمام بشود و در لیست انتظار بودند.
با این نوآوری که در جهان انجام شد و برای این بود که این بیماران از بنبست خارج شوند و سال ها به طول عمرشان اضافه بشود، ما فکر می کنیم مریض های زیادی به ما ارجاع میشوند که در شهرستان ها و غیره شاید خود ما قبلاً به ایشان گفته بودیم کار دیگری نمیتوان برایتان انجام داد، شما فقط باید دارو مصرف کنید. الان می توانیم به آن ها اطلاع بدهیم که آپشن جدیدی هست که می توانیم این دریچه را برایتان بگذاریم و هزینه اش هم خوشبختانه هیئت امنای ارزی، مریض ها را حمایت می کند و تقریباً به یک پنجم قیمت جهانی به ما میدهد، چون کار تحقیقاتی و برای اولین بار است که انجام می شود. خوشبختانه حمایت وزارتخانه و مرکز قلب و رئیس مرکز که علاقمند به انجام کارهای جدید برای مریض های به بن بست رسیده در کشور هستند را داریم.
تشکر از شما و زحماتتان برای انعکاس مسائل در دانشگاه و در سایت مرکز و واقعاً خوشحالیم که امسال مرکز قلب و دانشگاه علوم پزشکی تهران رسالتش را انجام داده است. ما باید مریض هایی که در بن بست هستند را یک قدم جلوتر ببریم. کارهای روتین را می توانند در شهرستان ها و مراکز دیگر درمانی انجام دهند، ما باید از طرف ریاست دانشگاه و ریاست مرکز حمایت شویم تا بتوانیم این کارهای جدید را انجام بدهیم.
- خیلی متشکرم استاد و براتون آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم که روز به روز هم شما و هم مرکز قلب با انجام این نوع خدمات درخشان تر و به روز تر باشید.
ارسال نظر