برگزاری جشنواره روز جهانی قلب در مرکز قلب تهران
دکتر علی واشقانی فراهانی رئیس مرکز قلب تهران در جشنواره روز جهانی قلب گفت: ما باید به بیمارستانی تبدیل شویم که ارتقای سلامت و پیشگیری از اهداف مهم آن باشد و برای آن تلاش کند و رهبری مداخلات پیشگیرانه را در کشور به عهده گیرد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران مرکز قلب تهران، شنبه 7 مهر 1403 همزمان با 29 سپتامبر روز جهانی قلب جشنواره ای باهمکاری واحد آموزش بیمار و روابط عمومی مرکز قلب تهران در قالب برپایی غرفه های متنوع آموزشی، ورزش صبحگاهی با حضور مربی ورزش کارکنان، بیماران و همراهان و گردهمایی پیشگیری از بیماری های قلب و عروق در محوطه و سالن آمفی تئأتر مرکز قلب تهران برگزار شد.
در این مراسم ورزش صبحگاهی با مربیگری فیروز حافظی مربی رسمی فدراسیون ورزش های همگانی در محوطه مرکز با حضور کارکنان و همراهان بیمار انجام و آموزش های لازم تندرستی و سبک زندگی سالم برای حاضرین بیان شد.
مسابقات متعدد و مختلف ورزشی در طول مراسم برای حاضرین انجام شد که شور و حال خاصی برای حاضرین ایجاد کرد.
همچنین 8 غرفه نمایشگاهی به معرفی محصولات سلامت محور، ارزیابی سلامت قلب و عروق، آموزش احیای قلبی ریوی پایه، سبک زندگی سالم، تغذیه سالم، روابط عمومی و ورزش و فعالیتهای بدنی اختصاص داشت و از مراجعین، بیماران و همراهان آنها تست های مختلف درمانی و پیشگیری در غرفه هایی که به همین مناسبت پیش بینی شده بود، انجام گرفت. این غرفه ها فعالیت های خود را در محوطه و لطافت فضای بارانی ادامه دادند.
سپس در ادامه مراسم همایش این روز در سالن آمفی تأتر با حضور بیماران، کارکنان و گروه های مختلف شرکت کننده برگزار شد.
در این مراسم دکتر علی واشقانی فراهانی رئیس مرکز قلب تهران، دکتر زهرا نعمتی پور متخصص روانشناسی بالینی و دکتر افسانه آیین متخصص ارتقاء سلامت و سبک زندگی مطالب خود را برای حاضرین بیان کردند.
در همین رابطه دکتر علی واشقانی فراهانی رئیس مرکز قلب تهران گفت: همیشه یک چالش جدی بین پیشگیری و درمان داریم، زیاد شعار پیشگیری می دهیم اما برای آن کم هزینه می کنیم. واقعیت این است که راه نجات ما پیشگیری است، بالاترین آمار مرگ و میر در کشور فنلاند بیماری های قلبی عروقی بود اما حدود یک دهه روی پیشگیری کار کردند و انقدر وضعیتشان خوب شد که در حال حاضر بهترین آمار را از لحاظ مرگ و میر و ابتلا به بیماری های قلبی عروقی دارند و الگوی WHO هستند. جالب است بدانید که آنها از فرزندان و از دبستان شروع کردند، از کشتزارها شروع کردند یعنی اگر کشتی بود که محصولش استفاده اش سلامت قلب و عروق را تهدید می کرد آن را جمع کردند و چیز دیگری جایگزین کردند.
برای کاهش آمار مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی، راهی غیر از اینکه به پیشگیری توجه کنیم وجود ندارد و این توجه باید از خود بدنه نظام سلامت شروع شود و باید دقت شود که اول خود ما باید خوب مسلط شویم تا این راهگشا و فرهنگ سازی شود تا اقشار دیگر جامعه نیز تشویق شوند و این دانش را پیدا کنند.
ما باید یک بیمارستانی شویم که ارتقاء سلامت و پیشگیری جزو اهدافش باشد و برای آن تلاش کند و رهبری مداخلات پیشگیرانه را در کشور به عهده گیرد.
ارسال نظر